Plinske inštalacije

Varčno centralno ogrevanje stanovanja na plin

Ogrevanje stanovanja predstavlja iz dneva v dan večjo finančno obremenitev, zato je zelo pomembno, da za svoj dom izberemo čim bolj varčno ogrevanje. Med številnimi možnostmi, ki so na voljo danes, je tudi ogrevanje stanovanja na plin. Ogrevanje stanovanja s plinom sodi med najcenejše gretje s konvencionalnimi viri energije. Za varčno ogrevanje na plin je potrebno instalirati plinske peči za centralno ogrevanje. Ogrevanje stanovanja na plin pa ni le varčno, ampak tudi okolju prijazno, saj veliko manj onesnažuje okolje, kot uporaba fosilnih goriv. Da bo ogrevanje stanovanja še bolj varčno, poskrbite za dober prezračevalni sistem. Tako vam ne bo treba po nepotrebnem odpirati oken in na ta način izgubljati toplote.

plin

Plinske inštalacije je potrebno montirati v skladu s pravili

Plinske inštalacije morajo biti montirane v skladu s pravili. Da se izognete morebitnim težavam, ki bi nastale kot posledica nepravilno montirane plinske inštalacije, naj za montažo vaše plinske inštalacije poskrbijo izkušeni mojstri in strokovnjaki. V primeru, da plinska inštalacija ni montirana pravilno, lahko pride do uhajanja plina, kar lahko vodi tudi do nevarnosti požara. Plinska inštalacija, ki bo montirana pravilno, bo potrebovala tudi manj servisiranja in bo dlje časa služila svojemu namenu.

Plinske peči za centralno ogrevanje je potrebno vzdrževati

Plinske peči za centralno ogrevanje je potrebno, prav tako kot vse ostale peči za centralno ogrevanje, ustrezno vzdrževati. Peči in celotne plinske inštalacije je potrebno tudi tehnično pregledati ter preveriti, ali celotna plinska inštalacija deluje brezhibno. To je najbolje opraviti pred kurilno sezono, da se lahko napako odpravi pred pričetkom kurjenja. Priporočljivo je tudi, da se plinska inštalacija pregleda po končani kurilni sezoni, ker se tako lahko morebitna okvara, ki je nastala tekom kurilne sezone, takoj odpravi.

 

Plinska peč naj bo nameščena v ustrezni kurilnici

Plinske peči za centralno ogrevanje morajo biti nameščene v ustrezno urejenih kurilnicah. Ker je poleg plinske peči ponavadi nameščen tudi rezervoar za plin, je pomembno, da v bližini celotne plinske inštalacije ni nobenega vira ognja. Rezervoar za plin mora biti tudi ustrezno zaščiten.